Sony PS3 Slim Review

Posted: December 29, 2009 in Electronics and Gadgets
Tags: , , , , , , , , ,

Cu ocazia lansarii noii versiuni a renumitei console de jocuri Sony Play Station 3 Slim (250 GB) m-am gandit ca ar fi folositor un review pentru gamerii romani de pretutindeni. Dimensiuniile consolei au ramas identice cu versiunile anterioare Slim de 20GB, 40GB, 60GB, 80GB, 120GB si 160GB acestea fiind 325mm x 98mm x 274mm. Greutatea sa fiind estimata in jur la 3,2kg comparat cu cele 5kg ale consolei Phat. Consola PS3 poate fi orientata vertical si orizontal pentru a putea fi asezata in diferite spatii de mobilier.
Cei de la Sony s-au gandit ca versiunea anterioara a PS3-ului Phat cu finish-ul acela lucios de piano black era foarte usor de murdarit cu amprente si tot felul, asa ca au decis sa schimbe carcasa cu un plastic negru mat pe care teoretic ar trebui sa nu se vada amprentele si murdaria. Consola merge destul de silentios din cate am observat eu, si din cate am aflat e mai silentioasa decat Xbox 360 care este in competitie directa cu PS3.
Sony a decis sa inlocuiasca cell processor-ul de pe PS3 Phat cu unul mai puternic si mai efficient din punct de vedere al consumului de energie electrica. Noul processor de pe PS3 Slim a fost conceput de catre IMB in colaborare cu Sony si Toshiba. Deci, rezulta ca noul sistem are capacitatea unui numar mult mai mare de frame-uri pe secunda decat vechiul sistem. Consumul consolei Slim este de 250 W maxim, care este cu 30 W mai putin decat varianta Phat.
Capacitatea si performanta sonora a fost imbunatatita si ea, prin adugarea specificatiei de Dolby TrueHD si DTS-HD Master audio codecs ce poate fi numit si un Rai pentru unii fani ai echipamentului audio de ultima generatie. Aceste functii sunt subliniate si mai bine prin disponibilitatea unitatii Blu-ray.
Consola vine echipata cu doua porturi USB pe fata si un port HDMI pe spate. PS3-ul de asemenea are si un port pentru cablu Ethernet in caz ca nu detineti un router Wireless.
Pretul unei console PS3 Slim 250GB este de 349.99 $ in SUA, deci sistemele cu memorie mai scazuta pot fi achizitionate si mai ieftin. Dar ce trebui retinut este si faptul ca jocurile nu sunt deloc ieftine, ci chiar relativ scumpe daca sunt abia aparute pe piata. Daca doriti jocuri la un pret mai acceptabil puteti apela si la jocuri second hand dupa o inspectie a suprafetii discului sa nu existe zgarieturi foarte multe. De retinut este si faptul ca pretul este asa ridicat din cauza tipului de storage folosit care este disc Blu-Ray, ultima generatie de discuri pentru stocare Sony.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s